Ofte stilte spørsmål med svar

Hvordan foregår hundekjøringen? 

Hundekjøringen skal være et tilbud for alle, uavhengig om du har kjørt før eller ikke. 

Før selve turen får alle et enkelt kurs, slik at dere blir trygge på hvordan dere skal styre hundene, og hvordan dere bremser. 

Dere velger også selv om dere ønsker å kjøre selv, eller om dere vil sitte på med en annen. 

Det vil alltid være med noen fra Heidal husky som kjører fremst, og som kan bistå underveis i løypa dersom det skulle oppstå problemer. 

Hva trenger vi av klær, mat utstyr?

Vinter: På vinter kan det bli kaldt, så det er viktig med gode, varme klær som tåler å bli våte. Husk gode votter så dere  får et godt grep , samt varme sko! Buff, lue og solbriller kan også være lurt. 

På langtur er det lurt med noe å spise, det avtales på forhånd om det settes av tid til mat underveis på turen eller ikke. 

Sommer: Gode klær etter vær og temperatur. 

På sommeren vil det også være væravhengig om turen er gjennomførbar eller ikke, basert på temperatur slik at det ikke er for varmt for hundene. 

Hvor lenge varer en tur?

Veldig varierende, hos Sjodalen Hyttetun og Camping har vi faste turer fra ca 30 minutter og opp til ca 3 timer På Spidsbergseter har vi faste turer på 30 minutter og 1 time.  På forespørsel kan vi få til lengre turer. 

Må man ha erfaring?

Nei! De aller fleste som blir med oss på tur gjør dette for første gang. Vi ønsker at dette skal være et tilbud til alle, uavhengig av tidligere erfaringer. 

Kan barn være med?

Absolutt! Barn kan sitte på hos foreldrene eller oss, og ungdom kan få lov til å prøve seg selv bak sleden om de ønsker dette. Dette avtales også på forhånd! 


Heidal Husky - Helge Holshagen og Eli Holshagen
ORG. nr: 99 74 38 167
Powered by Webnode Cookies
Create your website for free!